Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για Δημοτικά σχολεία της Α' Αθηνών στο καλλιτεχνικό βιωματικό πρόγραμμα Ο ΓΑΤΟΣ

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Ο Γάτος

Καλλιτεχνικό βιωματικό πρόγραμμα για τις Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις Δημοτικού

Υποβολή συμμετοχών έως τις 17 Οκτωβρίου 2024

 

Στις δράσεις για σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προστίθεται ένα νέο καλλιτεχνικό βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο Ο Γάτος. Απευθύνεται σε  παιδιά των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε πέντε σχολεία της Α’ Αθηνών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο Γάτος, μία μίνι οπερέτα βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι από την Ανατολική Θράκη, γίνεται η αφετηρία για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά το οποίο μαθητές Δημοτικών σχολείων θα εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία δημιουργίας και εκτέλεσης μιας μουσικής παράστασης, υπό την καθοδήγηση τριών εμψυχωτών-μουσικών. 

Ο Γάτος αποτελεί έναν κύκλο τεσσάρων εβδομαδιαίων βιωματικών-διαθεματικών ομαδικών εργαστηρίων και προβών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές θα παρακινηθούν, με οδηγό ένα κείμενο-παρτιτούρα, να τραγουδήσουν, να στήσουν ρυθμούς και ηχοτοπία και να χρησιμοποιήσουν ως εργαλεία την αφήγηση λόγου, τον ρυθμό και τα σωματικά κρουστά (body percussion). Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή της ιστορίας του Γάτου την οποία και θα παρουσιάσουν στο σύνολο της εκάστοτε σχολικής κοινότητας (μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικό προσωπικό).  

Στόχος του προγράμματος είναι η αφύπνιση της δημιουργικότητας των παιδιών μέσα από την συμμετοχή τους στη διαμόρφωση ενός καλλιτεχνικού έργου, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της αυτοπαρατήρησης, η τόνωση της  συγκέντρωσης, της μνήμης και του σωματικού ελέγχου, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ενσυναίσθησης, καθώς και η προαγωγή της συνεργατικότητας και της συμμετοχικότητας.

 

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Γιώργος Κασαβέτης (μουσικός) 

Συντελεστές προγράμματος: Αλέξανδρος Δανδουλάκης (δάσκαλος μουσικής, μουσικός), Ειρήνη Μπιλίνη -Μωραΐτη (μουσικός), Γιώργος Νικολόπουλος (σκηνοθέτης ταινιών animation), Ειρήνη Τζαμτζή (μονωδός) 

 

Επισυνάπτεται η αναλυτική περιγραφή του προγράμματος εδώ.

 

Υποβολή συμμετοχής έως τις 17 Οκτωβρίου αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Επισυνάπτεται η Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής εδώ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24