Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για μεικτή ομάδα ενηλίκων με ή χωρίς αναπηρία στο βιωματικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα "Μία ΠαρΆλογη παραλογή"

 

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Μία ΠαρΆλογη παραλογή

Βιωματικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μεικτή ομάδα ενηλίκων με ή χωρίς αναπηρία

Υποβολή συμμετοχών έως τις 25 Οκτωβρίου 2024

 

Το νέο βιωματικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μεικτή ομάδα ενηλίκων με ή χωρίς αναπηρία Μία ΠαρΆλογη παραλογή θέτει στο επίκεντρο την καθημερινότητα σε όλες της τις πλευρές αντλώντας έμπνευση από τη δημοτική ποίηση και τις παραλογές που αφηγούνται με τον τρόπο των παραμυθιών περιπέτειες της ανθρώπινης ζωής.

Οι συμμετέχοντες/ουσες, υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών, θα έρθουν σε επαφή με τον αφηγηματικό και επικό – λυρικό χαρακτήρα των παραλογών και θα χρησιμοποιήσουν εξωλογικά και φανταστικά στοιχεία για να συνδημιουργήσουν μία νέα παραλογή στο σήμερα: ένα επικαιροποιημένο «παράλογο» πολύστιχο τραγούδι/έργο με θεματολογία που θα αντλήσει έμπνευση από την καθημερινότητα των μελών των ομάδων και το αστικό – μυθολογικό τοπίο της Αθήνας.

Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με εργαλεία από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του χορού και να εκφραστούν καλλιτεχνικά αξιοποιώντας τις προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ όσες ομάδες το επιθυμούν θα συνδημιουργήσουν τη δική τους υβριδική μουσικοθεατρική αφήγηση.

 

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Βαλάντης Φράγκος, Δάφνη Τσιούνη

Συντονισμός & Εκπαιδευτική Επιμέλεια του Έργου «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»: Κική Κέρζελη

Βοηθός Συντονιστής Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»Γιώργος Παπαδάκης

 

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής εργαστηρίων: κάθε Τετάρτη, 17.00 - 19.00

Έναρξη: 30 Οκτωβρίου 2024

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίων: Εγκαταστάσεις ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.   

Σε περίπτωση δυσκολίας ή αδυναμίας συμπλήρωσης της φόρμας παρακαλούμε καλέστε στο: 2130 885787

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

 Πληροφορίες - Διευκρινίσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Φορέας χρηματοδότησης του εκπαιδευτικού προγράμματος Μία ΠαρΆλογη παραλογή είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

YPPO CMYK 01            Greece 2.0 NextGeneration gr 1

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24