Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναζητά χορεύτριες και χορευτές για την παραγωγή Τουραντότ του Τζ. Πουτσίνι που θα παρουσιαστεί στις 1, 3, 5, 6 και 8 Ιουνίου 2025 σε σκηνοθεσία Αντρέι Σερμπάν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η ακρόαση απευθύνεται σε χορευτές κλασικού και σύγχρονου χορού (π.χ. Graham, Limon, Release ή τεχνική Cunningham), με επαγγελματική πείρα σε ομάδες ρεπερτορίου ή ανάλογη και θα επιλεγούν 6 χορεύτριες και 6 χορευτές. Η γνώση πολεμικών τεχνών, τάι τσι ή δεξιότητες παρκούρ είναι χρήσιμες, αλλά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο.

Η διαδικασία των προβών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου που θα εκτελεί με συνοχή τη χορογραφία και το κινησιολογικό περιεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει συνδυασμούς συγχρονισμένης κίνησης τελετουργικού χαρακτήρα, χορογραφία μάχης, στοιχεία σωματικού θέατρου και ακροβατικής τέχνης, partnering και δράσεις με τους σολίστ και το σκηνικό. Οι χορευτές θα πρέπει να αισθάνονται άνετα, όταν κινούνται σε ύψη.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στους χώρους της Ε.Λ.Σ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ώρες 17:00-20:00 υπό τις οδηγίες της Χορογράφου Κέητ Φλατ και της Συνεργάτιδας Χορογράφου Γεωργίας Τέγου με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • ζέσταμα σε μπάρα και adagio (περ. 45 λεπτά)
  • χορογραφικό υλικό που θα διδάξουν οι χορογράφοι, καθώς και αυτοσχεδιασμό (45 λεπτά). Από αυτή τη φάση θα επιλεγεί μια μικρότερη ομάδα χορευτριών και χορευτών για την επόμενη ώρα της ακρόασης
  • περαιτέρω χορογραφικοί συνδυασμοί και αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις, ώστε να γίνει η επιλογή της τελικής ομάδας (60 λεπτά)
  • χαλάρωση (15 λεπτά)

Η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

 

Επιπλέον πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους:

Οι χορευτές θα συμμετέχουν και στις τρεις πράξεις της όπερας και θα φορούν μάσκα σε όλες τις σκηνές. Θα πρέπει να είναι απολύτως διαθέσιμοι για όλες ανεξαιρέτως τις πρόβες και τις παραστάσεις και θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε μάθημα που θα γίνεται πριν από κάθε πρόβα χορογραφίας και σε ζέσταμα πριν από τις πρόβες στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι συντελεστές. Το μάθημα είναι απαραίτητο και σκοπό έχει να προετοιμάσει τους χορευτές για τη σωματική δύναμη που θα απαιτεί η εκτέλεση της χορογραφίας.

Την ημέρα της γενικής δοκιμής και των παραστάσεων οι χορευτές θα καλούνται τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα για μάθημα και πέρασμα των χορογραφιών.

Η περίοδος των δοκιμών και παραστάσεων για την ομάδα των χορευτών ξεκινάει στις 8 Απριλίου 2025 και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουνίου με την τελευταία παράσταση.  Ως προς τα ωράρια των δοκιμών προβλέπονται τα εξής (ενδεικτικά – το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί):

  • 8-17 Απριλίου 2025: δοκιμές μετά τις 15:00
  • 22 Απριλίου – 16 Μαΐου: συνδυασμός πρωινών και βραδινών δοκιμών
  • από τις 17 Μαΐου οι δοκιμές θα γίνονται μετά τις 16:00 πλην εξαιρετικής ανάγκης
  • παραστάσεις στις 1, 3, 5, 6, 8 Ιουνίου 2025

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα στα ελληνικά και αγγλικά, μαζί με φωτογραφία (πορτραίτο και ολόσωμη), το ύψος τους και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα TURANDOT ΑΚΡΟΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΡΙΩΝ/ΧΟΡΕΥΤΩΝ. Μαζί με το βιογραφικό θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συγκατάθεσης που θα βρουν εδώ. Αιτήσεις που δε θα συμπεριλαμβάνουν τα ανωτέρω θα θεωρούνται ελλιπείς και δε θα λαμβάνονται υπόψη. Επισημαίνεται επιπλέον ότι όσοι επιλεγούν να συνεργαστούν με την ΕΛΣ θα πρέπει να έχουν άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας, συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 στις 14:00. Η αξιολόγηση των δικαιολογητικών ως προς την εγκυρότητά τους θα γίνει από την ΕΛΣ, ενώ η επιλογή για συμμετοχή στην ακρόαση θα γίνει από τις χορογράφους. Κατόπιν τούτου, όσοι τελικά κληθούν στην ακρόαση θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής από την ΕΛΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ, που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό, και οι χορογράφοι μόνο για την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της ακρόασης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Σκηνής της Ε.Λ.Σ. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ