Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναζητά γυναίκες και άντρες ηθοποιούς για τη στελέχωση βοηθητικών ρόλων (extras) στην παραγωγή Τουραντότ του Τζ. Πουτσίνι που θα παρουσιαστεί στις 1, 3, 5, 6 και 8 Ιουνίου 2025 σε σκηνοθεσία Αντρέι Σερμπάν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η συμμετοχή των βοηθητικών ηθοποιών στην παράσταση θα βασίζεται σε στυλιζαρισμένη κινησιολογία και θα περιλαμβάνει κίνηση και στάση σε ύψος, αναρρίχηση, χρήση θεατρικών όπλων, αθλητικού και εν μέρει ακροβατικού χαρακτήρα κινήσεις και αλληλεπίδραση με το σκηνικό, τους χορευτές και τους μονωδούς. Πείρα σωματικού θεάτρου, χορού, κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού, όπως και δεξιότητες τάι τσι, παρκούρ, ακροβατικές ή/και πολεμικών τεχνών θα είναι χρήσιμες.

 

Ειδικότερα αναζητούνται:

ΑΝΤΡΕΣ

  • 5 άνδρες με αθλητική διάπλαση, ύψους 1,80-1,90 μ. με δυνατό κορμό και χέρια, με καλή φυσική κατάσταση και οι οποίοι να αισθάνονται άνετα σε ύψος, προκειμένου να ερμηνεύσουν ρόλους φρουρών, στρατιωτών κτλ.
  • 1 άνδρας για το ρόλο του Eκτελεστή, που να διαθέτει σωματική δύναμη και επιβλητική, μυώδη σωματική διάπλαση
  • έως 9 άνδρες για ρόλους πλήθους, ακολούθων κτλ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  • 6 γυναίκες για ρόλους πλήθους και των ακολούθων της Τουραντότ, με ικανότητα στη στυλιζαρισμένη κίνηση

Επιπλέον ρόλοι μπορεί να στελεχωθούν από αυτήν την ακρόαση, ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής.

Οι πρόβες για την ομάδα των βοηθητικών ηθοποιών θα ξεκινήσουν μετά τις 22 Απριλίου 2025 και όσοι επιλεγούν θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για την περίοδο των δοκιμών και των παραστάσεων (22/4 – 8/6/2025).

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 στους χώρους της Ε.Λ.Σ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ώρες 17:00-20:00 υπό τις οδηγίες της χορογράφου Κέητ Φλατ και της συνεργάτιδας χορογράφου Γεωργίας Τέγου και θα περιλαμβάνει:

  • προθέρμανση, ομαδικές κινησιολογικές ασκήσεις, διαδραστικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμό (περ. 45 λεπτά)
  • ασκήσεις σωματικού θεάτρου (περ. 45 λεπτά). Από αυτή τη φάση θα επιλεγεί μια μικρότερη ομάδα ηθοποιών που θα συνεχίσει στην ακρόαση, προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή
  • περαιτέρω ασκήσεις και αυτοσχεδιασμός με την ομάδα που θα έχει επιλεγεί (διάρκεια περ. 60 λεπτά)
  • χαλάρωση (15 λεπτά)

H ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα στα ελληνικά και αγγλικά, μαζί με φωτογραφία (πορτραίτο και ολόσωμη), το ύψος τους και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα TURANDOT ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ. Μαζί με το βιογραφικό θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συγκατάθεσης που θα βρουν εδώ. Αιτήσεις που δε θα συμπεριλαμβάνουν τα ανωτέρω θα θεωρούνται ελλιπείς και δε θα λαμβάνονται υπόψη. Επισημαίνεται επιπλέον ότι όσοι επιλεγούν να συνεργαστούν με την ΕΛΣ θα πρέπει να έχουν άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας, συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 στις 14:00. Η αξιολόγηση των δικαιολογητικών ως προς την εγκυρότητά τους θα γίνει από την ΕΛΣ, ενώ η επιλογή για συμμετοχή στην ακρόαση από τις χορογράφους. Κατόπιν τούτου, όσοι τελικά κληθούν στην ακρόαση θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής από την ΕΛΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ, που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό, και οι χορογράφοι μόνο για την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της ακρόασης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Σκηνής της Ε.Λ.Σ. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ