Mythos
Εναλλακτική Σκηνή
Mythos

Μουσικό θέατρο - Γιώργος Καρακάντζας

Φεβρουάριος 2025
Δημιουργική Ομάδα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρακάντζας
Κείμενο: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Επιστημονική σύμβουλος: Ευφημία Καρακάντζα
Κατασκευή μαριονέττας: Ερίκ Ντενιώ
Βιντεοσκηνοθέτης: Υραγκαέλ Ζερβαί
Σχεδιασμός βίντεο: Μαρία Κυριακίδου, Σέμι Ρουτ
Μουσική: Υριέλ Μπαρτελεμύ

 

 

 

 

 

Ερμηνεύουν: Στεφάν Μικέλ, Ειρήνη Πατούρα, Ταΐς Τρούλιο

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

 

 

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό, παιδικό: €10

 

 

 

Εναλλακτική Σκηνή

Μουσικό θέατρο

Mythos

Γιώργος Καρακάντζας
Συμπαραγωγή με την ομάδα Anima Théâtre

Available Dates

  • 21, 22, 23 Φεβ 2025

Κουκλοθέατρο • Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή 23/2 στις 11.00 & στις 19.30)  

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής & Δωρητής παράστασης

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

new DEI Logo CMYK 2H

 

 ANIMA.jpg

 

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Η παραγωγή Mythos αποτελεί τη νέα διεθνή συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με τη γαλλική ομάδα Anima Théâtre. Μια παράσταση-ταξίδι μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου, γεμάτη εικόνες, μαριονέτες και μουσική. Με τη νέα του δημιουργία Mythos, o μετρ του είδους Γιώργος Καρακάντζας, που ζει και δημιουργεί στη Μασσαλία, «βουτάει» στον μυθικό, φανταστικό κόσμο των παιδικών του χρόνων για να μας χαρίσει μια συναρπαστική φαντασμαγορία.

Σε ένα δυστοπικό νησί ένα παιδί πρέπει να βρει την έξοδο του λαβύρινθου της πραγματικής ζωής του. Τα τέρατα που πρέπει να αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εφιαλτικά από τη Γοργόνα. Σε αυτό το ταξίδι μύησης πρέπει να λύσει τον μίτο της Αριάδνης.

Ο Γιώργος Καρακάντζας εμπνεύστηκε το νέο του έργο Mythos από τις παιδικές αναμνήσεις του και τις μυθικές διηγήσεις της Ιλιάδας, της Οδύσσειας και της ελληνικής μυθολογίας που του διάβαζε ο πατέρας του. Οι χαρακτήρες θυμίζουν τους ήρωες, τα τέρατα και τις θεότητες αυτών των αρχαίων ιστοριών για να επαναμαγέψουν τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Στη σκηνή το όνειρο και η πραγματικότητα ανακατεύονται μέσα από τις προβολές και τα παιχνίδια με τις σκιές. Οι θρύλοι του θάρρους και της επιμονής αυτών των μυθικών μορφών εμπνέουν τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες και να επιτύχει στη δική του αναζήτηση.

Η πρεμιέρα του έργου Mythos συμπίπτει με την εικοστή επέτειο της ομάδας Anima Théâtre που δημιούργησαν οι Γιώργος Καρακάντζας και Κλαιρ Λαταρζέ στη Μασσαλία το 2004 και έκτοτε έχει παρουσιάσει περισσότερες από δεκαπέντε παραστάσεις χρησιμοποιώντας την τέχνη της μαριονέτας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας