Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Δράσεις εκπαίδευσης εκπαιδευτών
Δράσεις εκπαίδευσης εκπαιδευτών -
Μάιος 2024 – Ιούλιος 2025
Δημιουργική Ομάδα

Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών σε ζητήματα 65+

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης

 

Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων σε ζητήματα ΑμεΑ

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Βαλάντης Φράγκος, Δάφνη Τσιούνη

 

Εκπαίδευση προσωπικού της ΕΛΣ σε ζητήματα 65+ και ΑμεΑ

Εισηγητές: Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης (ζητήματα 65+), Βαλάντης Φράγκος, Δάφνη Τσιούνη (ζητήματα ΑμεΑ)

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Ημερομηνίες και τρόπος υποβολής: θ.α.

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Δράσεις εκπαίδευσης εκπαιδευτών

 

Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών σε ζητήματα 65+

Μάιος 2024 – Ιούλιος 2025

Ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών σε ζητήματα 65+ απευθύνεται σε επαγγελματίες του πολιτισμού, σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Με όχημα το μουσικό θέατρο, τη μουσική και το θέατρο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ενσωμάτωσης των εννοιών της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για ενήλικες 65+.

Τα πρώτα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2024 στο Ναύπλιο (Φουγάρο – Κέντρο Τέχνης), συνεχίστηκαν στην Καβάλα (ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας) και στη Βέροια (ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας), ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2025 θα έχουν ακόμα επισκεφτεί έξι επιπλέον προορισμούς (Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα). Παράλληλα θα υλοποιηθούν τρεις κύκλοι εκπαιδεύσεων στην Αττική και τρία εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά εργαστήρια για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά.

  

Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων σε ζητήματα ΑμεΑ

Μάιος 2024 – Ιούλιος 2025

Ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών σε ζητήματα AμεΑ απευθύνεται σε επαγγελματίες του πολιτισμού, εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να εστιάσουν σε ζητήματα συμπερίληψης και προσβασιμότητας. Τα εργαστήρια αποσκοπούν στην ανάπτυξη και τη διάχυση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για έναν περισσότερο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο τρόπο στον σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε ομάδες ΑμεΑ και μεικτές ομάδες.

Ο πρώτος κύκλος εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2024 στη Βέροια (ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας), ενώ οι επόμενοι κύκλοι θα υλοποιηθούν σε εννέα ακόμα γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας  κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2024/25. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν και τρεις ακόμα εξ αποστάσεως κύκλοι ανοιχτοί σε ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες/ουσες.

 

Εκπαίδευση προσωπικού της ΕΛΣ σε ζητήματα 65+ και ΑμεΑ

Οκτώβριος 2024 – Ιούνιος 2025

Επενδύοντας στην ουσιαστική ένταξη των εννοιών της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης στους κόλπους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το προσωπικό του θεάτρου θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την αφομοίωση της απαραίτητης τεχνογνωσίας συμπερίληψης ατόμων με αναπηρία και ενηλίκων 65+ με στόχο τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών κοινού, αλλά και της συνολικής λειτουργίας του θεάτρου. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναπτύξουν πρακτικές χωρίς αποκλεισμούς στους τομείς της υποδοχής του κοινού καθώς και του γενικότερου καλλιτεχνικού σχεδιασμού, ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδευτεί και θα ενδυναμωθεί σε ζητήματα κινητικότητας και επικοινωνίας.

 

Φορέας χρηματοδότησης των εκπαιδεύσεων εκπαιδευτών και προσωπικού της ΕΛΣ είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Συντονισμός & Εκπαιδευτική Επιμέλεια του Έργου «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»: Κική Κέρζελη

Βοηθός Συντονιστής Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»:  Γιώργος Παπαδάκης

YPPO CMYK 01         Greece 2.0 NextGeneration gr 1

 

 

 Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2023 24