Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Να σου πω ένα παραμύθι
Διαγενεακές δράσεις -
Οκτώβριος 2024 – Ιούνιος 2025
Δημιουργική Ομάδα

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Οι Κατσίκες ξέρουν το Δρόμο (Έλλη Γιαννάκη, Έλσα Κούντιγκ, Δημήτρης Κούρτης)

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

Ηλικίες: 8-12 ετών & ενήλικες 65+

Ημερομηνίες υλοποίησης: θ.α.

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε σχολικές δομές της Αττικής –εκτός σχολικού ωραρίου– κατόπιν συνεννόησης με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Να σου πω ένα παραμύθι

 

Διαγενεακό εργαστήριο μουσικής και αφήγησης

 

Το νέο διαγενεακό εργαστήριο Να σου πω ένα παραμύθι φέρνει στο προσκήνιο γνωστά και άγνωστα παραμύθια από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες 65 ετών και άνω και παιδιά από 8 έως 12 ετών και τους προσκαλεί σε μία συναρπαστική περιπλάνηση στον χρόνο που θα έχει ως όχημα τις ιστορίες, το τραγούδι και την αφήγηση και ως στόχο να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των γενεών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Με αφετηρία παραμύθια και ιστορίες βγαλμένες από τις λαϊκές παραδόσεις πληθώρας χωρών, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μία μεγάλη γκάμα από βιωματικά παιχνίδια και τεχνικές ασκήσεις γύρω από την τέχνη της αφήγησης, θα τραγουδήσουν μελωδίες σχετικές με τις ιστορίες και θα χρησιμοποιήσουν απλά μουσικά όργανα για να επενδύσουν ηχητικά τα παραμύθια με πρωτότυπα ηχοτοπία που θα συνδημιουργήσουν οι ίδιοι.

Μέσα από τη διαδικασία  μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον προφορικό λόγο, να εμπλουτίσουν την κοινωνική και καλλιτεχνική εμπειρία τους, να ενδυναμωθούν ως μέλη μιας διαγενεακής ομάδας πλαισιωμένης από την παραδοχή ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία και στη δημιουργικότητα, αλλά και να περιπλανηθούν στην παγκόσμια μυθοπλασία.

Πάρτε τον παππού ή την γιαγιά -και αντίστροφα- και ελάτε να βουτήξουμε παρέα στη μαγεία των παραμυθιών και της μουσικής μέσα από το πρόγραμμα Να σου πω ένα παραμύθι. Ραντεβού εκεί που το σήμερα συναντά το χθες.

 

Φορέας χρηματοδότησης του εκπαιδευτικού προγράμματος Να σου πω ένα παραμύθι είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Συντονισμός & Εκπαιδευτική Επιμέλεια Έργου: Κική Κέρζελη

Βοηθός Συντονιστής Έργου: Γιώργος Παπαδάκης

 

YPPO RGB GR

 

Greece 2.0 NextGeneration gr 1