Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Ο κύκλος διαδραστικών παραστάσεων για παιδιά ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΣΕΠΗΣ επιστρέφει

 

Την αφετηρία του φετινού κύκλου διαδραστικών παραστάσεων για παιδιά Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα αποτελέσουν οι δύο διάσημες όπερες του Γκλουκ πάνω στον αρχαιοελληνικό μύθο της Ιφιγένειας, Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Ιφιγένεια εν Ταύροις.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών φιλοδοξώντας μέσα από παιχνίδια του εφαρμοσμένου θεάτρου να τα φέρει σε επαφή με δημιουργικό και ταυτόχρονα φρέσκο και κατανοητό τρόπο με το είδος της όπερας και το μουσικό σύμπαν του ριζοσπαστικού συνθέτη Γκλουκ. Επιπλέον θέτοντας στο επίκεντρο τον βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα, οι συμμετέχοντες/ουσες, θα γνωρίσουν έναν αρχαίο μύθο, θα εμβαθύνουν στα διαχρονικά νοήματά του και θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους απαντώντας σε ερωτήματα όπως:  Γιατί ο μύθος επιλέγει να θυσιάσει την κόρη και όχι τον γιο; Τι θα άλλαζε στην ιστορία αν την απόφαση της θυσίας έπρεπε να την πάρει η μητέρα, η Κλυταιμνήστρα; Τι διαφορετικό θα μπορούσε να πει και να κάνει η Ιφιγένεια; Πόσο διαφορετικός θα ήταν αν ο μύθος γραφόταν σήμερα;

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της δράσης τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μία συνεπτυγμένη αφήγηση των ιστοριών των δύο έργων του Γκλουκ μέσα από επιλεγμένες άριες, χαρακτήρες και μουσικά θέματα, που θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Γιώργος Ιατρού και η ηθοποιός Ιωάννα Πιατά με την Κατερίνα Κωνσταντούρου στο πιάνο. Την αφήγηση θα συνοδεύει και θα οπτικοποιεί μέσα από παιδικές φιγούρες ειδική βιντεοπροβολή.

Στο δεύτερο μέρος της δράσης, τα μέλη της ομάδας, με στόχο να γευτούν τη χαρά της έκφρασης, της συνεργασίας και της δημιουργίας που προσφέρει η τέχνη, θα φτιάξουν μία δική τους ιστορία χωρίς λόγια, συναρμολογώντας συναισθήματα και χαρακτήρες με μουσικά θέματα που άκουσαν και παιδικές φιγούρες που είδαν κατά το πρώτο μέρος.


Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης | Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Ιφιγένεια εν Ταύροις

Διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά

 

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Γιώργος Ιατρού (σύλληψη, δραματουργία), Ιωάννα Πιατά (σύλληψη, δραματουργία), Κατερίνα Κωνσταντούρου (μουσικός)

Ηλικίες: 8-12 ετών

 

Ημερομηνίες διαδραστικών παραστάσεων: 2, 3, 9, 10 Νοεμβρίου 2024

Ώρα έναρξης: Σάββατα στις 17.00Κυριακές στις 11.00

Αίθουσα VIP της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή.

Διάρκεια: περίπου 75 λεπτά

 

Τιμή εισιτηρίου: €5 / παιδί χωρίς συνοδό

Οι συνοδοί παραμένουν εκτός του χώρου του εργαστηρίου

Προπώληση από τις 18 Οκτωβρίου 2024: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700) και www.ticketservices.gr

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2023 24