Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024

Κύκλος Εργαστηρίων Σύνθεσης: Δεύτερη συνάντηση με ακροατές στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2024

 

 

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ  ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Δεύτερη συνάντηση

12, 13 Οκτωβρίου 2024

Εισηγητές: Γιάννης Αγγελάκης, Χρήστος Κεχρής 

Καλλιτεχνικός επιμελητής προγράμματος: Τάσος Ρωσόπουλος


Οι δράσεις είναι ανοιχτές σε ακροατές με ελεύθερη είσοδο.

 

O Κύκλος Εργαστηρίων Σύνθεσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή των οκτώ νέων συνθετών/ενεργών μελών συνεχίζει τις μηνιαίες δράσεις του με τη δεύτερη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2024, στην Αίθουσα Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Οι νέες δράσεις περιλαμβάνουν εισηγήσεις και masterclass του συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη και του τενόρου Χρήστου Κεχρή. Η δεύτερη αυτή συνάντηση είναι ανοιχτή σε ακροατές με ελεύθερη είσοδο.  

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της δεύτερης συνάντησης (Οκτώβριος 2024) έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ  12  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

  • 15.00 - 16.45 | Γιάννης Αγγελάκης: Το Ηχητικό Δράμα και το Ερώτημα της Φωνής μέσα από το Μουσικό Θέατρο «Η Φωνή των Βακχών» (Α' Μέρος: Εννοιολογικό Υπόβαθρο)
  • 17.00 - 18.45 | Χρήστος Κεχρής: Εισήγηση με έργα για φωνή (Α’ μέρος)
  • 19.15 - 23.15 | Masterclass με τον Γιάννη Αγγελάκη (Ανοιχτά μαθήματα σύνθεσης στα ενεργά μέλη του Κύκλου) 

ΚΥΡΙΑΚΗ  13  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

  • 12.00 - 13.45 | Γιάννης Αγγελάκης: Το Ηχητικό Δράμα και το Ερώτημα της Φωνής μέσα από το Μουσικό Θέατρο «Η Φωνή των Βακχών» (Β' Μέρος: Τεχνικά Ζητήματα)
  • 14.00 - 15.45 | Χρήστος Κεχρής: Εισήγηση με έργα για φωνή (Β’ μέρος)
  • 16.15 – 20.15 | Masterclass με τον Γιάννη Αγγελάκη (Ανοιχτά μαθήματα σύνθεσης στα ενεργά μέλη του Κύκλου

 

Πληροφορίες:

Κύκλος Εργαστηρίων Σύνθεσης Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Δεύτερη συνάντηση
12, 13 Οκτωβρίου 2024 / Αίθουσα Χορωδίας της ΕΛΣ - ΚΠΙΣΝ
Εισηγητές: Γιάννης Αγγελάκης, Χρήστος Κεχρής

Οι δράσεις είναι ανοιχτές σε ακροατές με ελεύθερη είσοδο - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός ακροτάτων: 25 άτομα
*Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις μπορούν να προσέρχονται στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (ώρες 14.30, 16.30, 19.00 στις 12/10 και 11.30, 13.30, 16.00 στις 13/10) και από εκεί θα οδηγούνται στην Αίθουσα Χορωδίας της ΕΛΣ.

 

Κύκλος Εργαστηρίων Σύνθεσης 2024-2025

Ο Κύκλος Εργαστηρίων Σύνθεσης εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2024 με την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Ο καλλιτεχνικός επιμελητής του προγράμματος Τάσος Ρωσόπουλος και ο υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης καλωσόρισαν τα ενεργά μέλη του Κύκλου και μαζί με τον συνεργάτη και μέντορα των εργαστηρίων Γιάννη Αγγελάκη  παρουσίασαν τους σκοπούς και το αναλυτικό πρόγραμμα του Κύκλου.

Η πρώτη ημέρα (14/9) περιλάμβανε masterclass του συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη και εισήγηση από τον τρομπονίστα Ανδρέα-Ρολάνδο Θεοδώρου, μέλος του ensemble in residence του Κύκλου «Ergon  Ensemble», ενώ τη δεύτερη μέρα (15/9) πραγματοποιήθηκαν masterclasses από τους μέντορες του Κύκλου Δήμητρα Τρυπάνη και Νικόλα Τζώρτζη.

 

Kyritsi GNO ergastiri sintheton 9

 

Τα ενεργά μέλη του Κύκλου Εργαστηρίων Σύνθεσης αποτελούν οι: Γιώργος Βάβουλας, Ισμήνη Γυφτάκη-Μπεκ, Μαργαρίτα Ερμίδου, Παύλος Κατσιβέλης, Ιάσωνας Μαρούλης, Μάρω Κωνσταντινοπούλου, Ερρίκος Σιδηρόπουλος Βελλίδης, Ανδρέας Τσιάρτας. Οι οκτώ συνθέτες/τριες επιλέχτηκαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων, βάση εργογραφίας, βιογραφικού και συνέντευξης για να παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα του Κύκλου  που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2025. Οι συναντήσεις του  Κύκλου Εργαστηρίων Σύνθεσης πραγματοποιούνται ένα διήμερο ανά μήνα.

Τρεις συνθέτες-μέντορες, οι Γιάννης Αγγελάκης, Νικόλας Τζώρτζης και Δήμητρα Τρυπάνη, θα επιβλέπουν την πρόοδο των ενεργών συνθετριών/τών σε όλη τη διάρκεια της δράσης, ενώ πέντε συνθέτες-καλεσμένοι, οι Χαράλαμπος Γωγιός, Γιώργος Κουμεντάκης, Περικλής Λιακάκης, Μηνάς Μπορμπουδάκης και Ιωσήφ Παπαδάτος, θα συμβάλλουν με παρουσιάσεις και εργαστηριακά μαθήματα σε συγκεκριμένα διήμερα της δράσης.

 

Ο Κύκλος Εργαστηρίων Σύνθεσης θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο 2024 – 2025 στο πλαίσιο του έργου «Sub. 6.6 Δράσεις εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την ανάδειξη του σύγχρονου και νεότερου ελληνικού πολιτισμού». Στόχος της δράσης και των εργαστηρίων είναι τόσο η επιμόρφωση νέων συνθετριών/τών σε ένα ευρύ φάσμα συνθετικών τάσεων όσο και ο εμπλουτισμός της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας με νέα έργα των συμμετεχόντων που θα προκύψουν μέσω της συνεργασίας τους με έμπειρους συνθέτες και μουσικούς.

tameio anakampsis LOGO