Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για ενήλικες 65+ στο καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prima Βόλτα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

 

Το νέο καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prima Βόλτα προσκαλεί ενήλικες 65+ σε ένα νοσταλγικό  παιχνίδι όπου η μουσική, το θέατρο, οι βεγγέρες στις γειτονιές, το παρελθόν και η φαντασία μπλέκονται σε μία γιορτή με πολύ τραγούδι, χαρά, μνήμες, συγκινήσεις και προπόσεις για το μέλλον.

Πόσες διαφορετικές αφηγήσεις μπορούν να περιγράψουν το ίδιο σημείο της πόλης; Πόσες ιστορίες μπορούν να ζωντανέψουν μέσα από μία φωτογραφία; Πόσα “ώπα” χωρούν σε μία γιορτή; Πόσα τραγούδια και πόσες αναμνήσεις;

Οι συμμετέχοντες μέσα από φωτογραφίες και αναμνήσεις θα διηγηθούν ιστορίες από τις γειτονιές τους, θα θυμηθούν γνώριμους σκοπούς και θα μάθουν νέα τραγούδια, ενώ μέσα από τη διαδικασία θα ζωντανέψουν παλιούς κόσμους. Με εργαλεία βγαλμένα από τον θαυμαστό κόσμο της όπερας και του μουσικού θεάτρου και με οχήματα τραγούδια, μουσικές, βιώματα και εικόνες του παρελθόντος θα στήσουν μία μεγάλη γιορτή συνθέτοντας το νήμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, την φαντασία και την πραγματικότητα.

Το Prima Βόλτα θα υλοποιηθεί σε δέκα διαφορετικά σημεία του Αθηναϊκού χάρτη. Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  το Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο Μαρία Κάλλας  και οι Λέσχες Φιλίας Πλατείας Αμερικής, Άγιου Ελευθέριου, Κάτω Πετραλώνων, Ελληνορώσων, Κολοκυνθούς, Γκράβας, Κουκακίου και Παγκρατίου θα αποτελέσουν τους δέκα διαφορετικούς τόπους συνάντησης και συνδημιουργίας των μελών των ομάδων. Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2024/25, θα πραγματοποιηθούν δεκατρείς κύκλοι του προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο Μαρία Κάλλας καθώς και τις οκτώ Λέσχες Φιλίας που θα το φιλοξενήσουν.

 

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στον κύκλο που θα υλοποιηθεί σε εβδομαδιαίες συναντήσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Σε περίπτωση δυσκολίας ή αδυναμίας συμπλήρωσης της φόρμας παρακαλούμε καλέστε στο: 2130 885787

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η πρότερη γνώση μουσικής/θεάτρου/χορού δεν είναι απαραίτητη.

 

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης

Έναρξη συναντήσεων: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής συναντήσεων: κάθε Πέμπτη, 11.00 - 13.00

Χώρος διεξαγωγής συναντήσεων: Εγκαταστάσεις ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Ερωτήσεις / Διευκρινίσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής»

Συντονισμός & Εκπαιδευτική Επιμέλεια Έργου: Κική Κέρζελη

Βοηθός Συντονιστής Έργου: Γιώργος Παπαδάκης

Φορέας χρηματοδότησης του εκπαιδευτικού προγράμματος Prima Βόλτα είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerarionEU.

YPPO RGB GR      Greece 2.0 NextGeneration gr 1

 

Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων

CoA logo am el

 

Σε συνεργασία

logo oli opanda dimos GR

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24