Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Ανακοίνωση για ενεργούς συμμετέχοντες στο masterclass της Adélaïde Ferrière | Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

 

 

Το Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο πλαίσιο του masterclass της διεθνούς φήμης σολίστ κρουστών Adélaïde Ferrière (για ενεργούς συμμετέχοντες αλλά και ακροατές) ανακοινώνει ανοιχτή πρόσκληση για την κάλυψη 5 θέσεων ενεργών συμμετεχόντων.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε σπουδαστές/τριες ωδείων που φοιτούν στην ανωτέρα σχολή ευρωπαϊκών κρουστών ή/και σε διπλωματούχους επαγγελματίες μουσικούς και θα αφορά την ερμηνεία ενός μόνο έργου διάρκειας έως 7΄ για ένα από τα παρακάτω όργανα:

  • σόλο μαρίμπα (έως 5 οκτάβες) χωρίς συνοδεία πιάνου, χωρίς προηχογραφημένα ηλεκτρονικά
  • σόλο βιμπράφωνο (3 οκτάβες) χωρίς συνοδεία πιάνου, χωρίς προηχογραφημένα ηλεκτρονικά
  • σόλο ταμπούρο χωρίς συνοδεία πιάνου, χωρίς προηχογραφημένα ηλεκτρονικά.

Ο χρόνος που θα έχουν οι ενεργοί συμμετέχοντες είναι 45΄ έκαστος/η (χρονική διάρκεια που περιλαμβάνει και την ερμηνεία του έργου έως 7΄).

Οι σπουδαστές ή επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο masterclass χρειάζεται να στείλουν:

  • Το έντυπο της αίτησης συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο
  • Ένα σύντομο βιογραφικό
  • Ένα βίντεο (όχι απαραίτητα επαγγελματικό) με ένα ολόκληρο έργο ή απόσπασμα διάρκειας έως 3΄ για τα εξής όργανα: σόλο μαρίμπα χωρίς συνοδεία πιάνου, χωρίς προηχογραφημένα ηλεκτρονικά, σόλο βιμπράφωνο χωρίς συνοδεία πιάνου, χωρίς προηχογραφημένα ηλεκτρονικά, ή σόλο ταμπούρο χωρίς συνοδεία πιάνου, χωρίς προηχογραφημένα ηλεκτρονικά.
  • Τη δήλωση συγκατάθεσης συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν το παραπάνω υλικό στη διεύθυνση protocol@natonalopera.gr με θέμα Masterclass Adélaïde Ferrière μέχρι την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να λάβουν το έντυπο της αίτησης (εδώ) καθώς και τη δήλωση συγκατάθεσης (εδώ). Η δήλωση συγκατάθεσης θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους αφού συμβουλευτούν την πολιτική Βιογραφικών της ΕΛΣ.

Διευκρινίζεται ότι αιτήσεις οι οποίες θα σταλούν εκπρόθεσμα, μετά την 20ή Ιουνίου 2024 και ώρα 14.00, ή/και δεν θα περιλαμβάνουν κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά, δεν θα γίνονται δεκτές. Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό και κανένας τρίτος.

Η αξιολόγηση των δικαιολογητικών και η επιλογή για συμμετοχή στο masterclass θα γίνει από τριμελή επιτροπή. Κατόπιν τούτου, όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες που υπέβαλαν αίτηση θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συμμετοχή τους ή όχι στο masterclass που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρες 13.00-16.00 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Τ.Κ. 17674). Όσοι/ες εκ των συμμετεχόντων/ουσών κληθούν για συμμετοχή στο masterclass θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής καθώς και το πρόγραμμα του masterclass μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 8.00 μέχρι 14.30, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στις 14.00.

 

Πολιτική Βιογραφικών