Τρίτη, 22 Μαϊος 2018

Πρόσκληση συμμετοχής στο Μasterclass με την Τζόαν Λα Μπάρμπαρα - Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλεί καλλιτέχνες για να συμμετάσχουν στο Masterclass της Τζόαν Λα Μπάρμπαρα

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Μουσικού Θεάτρου και το αφιέρωμα στον Demetrio Stratos (7, 8, 9/6). 

Πρωτοπόρος της φωνητικής τεχνικής, η κορυφαία Αμερικανίδα Joan La Barbara δεν σταμάτησε ποτέ να εξερευνεί την ανθρώπινη φωνή ως ένα πολύπλευρο όργανο, υπερβαίνοντας τα φυσικά όρια. Περιζήτητη συνθέτις, performer, sound artist και ηθοποιός, η Λα Μπάρμπαρα κατάφερε να επεκτείνει το εύρος της έκφρασης και της τεχνικής μέσα από ένα μοναδικό λεξιλόγιο της πειραματικής τέχνης και της ανορθόδοξης φωνητικής μεθόδου. Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της η ίδια έχει ερμηνεύσει έργα σπουδαίων συνθέτων όπως οι John Cage, Robert Ashley, Philip Glass, Morton Feldman, Steve Reich και έχει επηρεάσει αμέτρητους καλλιτέχνες, από την Bjork μέχρι την Caroline Shaw. Επί σκηνής, το απίστευτο φωνητικό της ταλέντο αποτελεί εμπειρία ζωής.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κλασσικούς τραγουδιστές, performers, σπουδαστές τραγουδιού και υποκριτικής, καθώς και σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την ανακάλυψη των ορίων της ανθρώπινης φωνής.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα έναρξης 18.30 στην αίθουσα χορωδίας της ΕΛΣ στις εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το Masterclass χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 6/06/2018 και ώρα 14.00.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ