Κυριακή, 07 Απριλίου 2024

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ επιστρέφουν στη Σκιάθο

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αυτήν τη χρονιά επιστρέφουν στη Σκιάθο με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Ο στόχος του φετινού κύκλου εργαστηρίων, ο οποίος θα διαρκέσει ολόκληρο τον Απρίλιο, είναι η ταχύρρυθμη γνωριμία των παιδιών με τη διαδικασία της προετοιμασίας μίας παράστασης μουσικού θεάτρου μέσα από την ουσιαστική συνεργασία τους με επαγγελματίες του χώρου της μουσικής καθώς και την ενεργή συμμετοχή στις πρόβες της παράστασης. Κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδρομής, τα παιδιά θα συνεργαστούν, θα συνδημιουργήσουν, θα τραγουδήσουν, θα παίξουν, ενώ συγχρόνως θα μάθουν να αλληλοεπιδρούν με το κοινό.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία και την παρουσίαση μίας διαδραστικής μουσικής παράστασης, η οποία θα περιλαμβάνει τραγούδια παραδοσιακής και μοντέρνας ελληνικής μουσικής και σωματικά κρουστά. Η θεματολογία των τραγουδιών που θα ακουστούν στην παράσταση, έχοντας προηγουμένως αποτελέσει το αντικείμενο εργασίας του προγράμματος, θα περιστραφεί γύρω από θέματα όπως η αγάπη, οι στόχοι, τα όνειρα και η ομορφιά των νεανικών αναζητήσεων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 25 Απριλίου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

 

Υλοποίηση: Απρίλιος 2024

Ηλικίες: Α, Β, & Γ Γυμνασίου

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Αντώνης Βασιλειάδης (καθηγητής ευρωπαϊκών κρουστών, συνθέτης, μουσικός παραγωγός, ερμηνευτής), Νίκος Ζιάζιαρης (εκπαιδευτικός μουσικής στην κοινότητα, υποψήφιος διδάκτορας ΕΚΠΑ, ερμηνευτής), Γιώργος Κασαβέτης (συνθέτης-κρουστός) 

 

Σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου

Skiathos logo GR RGB

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24