Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024

Πρόσκληση συμμετοχής στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παλιάτσοι"

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ

Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης

Παλιάτσοι

Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών

27, 28 Ιανουαρίου & 3, 4 Φεβρουαρίου 2024

Σάββατα 17.00, Κυριακές 11.00

Εθνική Λυρική Σκηνή - ΚΠΙΣΝ

 

To διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης επιστρέφει με αφορμή τους Παλιάτσους του Λεονκαβάλλο, ένα από τα κορυφαία δείγματα του κινήματος του «βερισμού» και προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-7 ετών σε μία διασκεδαστική γνωριμία με την τέχνη της αυτοσχέδιας κωμωδίας.

Με έμπνευση από τη διάσημη όπερα, το πρόγραμμα αυτήν τη φορά παρουσιάζει μία πρωτότυπη διαδραστική παράσταση, η οποία επικεντρώνεται στη θεατρική φόρμα της commedia dell’ arte  και χρησιμοποιεί την τεχνική του βωβού κινηματογράφου. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα γνωρίσουν τους κύριους χαρακτήρες του έργου, μία Κολομπίνα, ένας Αρλεκίνο και έναν Παλιάτσο, και θα τους παρακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν επί σκηνής ένα σωρό από ευτράπελες καταστάσεις. Λίγο νωρίτερα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της προετοιμασίας των ηθοποιών και της διαχείρισης των συναισθημάτων τους προτού ανέβουν στη σκηνή. Επιπλέον θα τους βοηθήσουν να λύσουν τους γρίφους που θα προκύψουν απρόοπτα λίγο πριν το ανέβασμα της αυλαίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη του θεάτρου και θα διεξαχθεί σε δύο μέρη κατά τα οποία οι συμμετέχοντες/ουσες θα διαδραματίσουν διπλό ρόλο: αυτόν του συντελεστή μιας παράστασης όπερας στο πρώτο μέρος και αυτόν του θεατή στο δεύτερο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα αποκτήσουν μία σφαιρική εικόνα της σχέσης του κοινού με τη σκηνή, θα κατανοήσουν τη βαρύτητα της καλής συνεργασίας και του πνεύματος της ομαδικότητας που απαιτείται για την προετοιμασία και την παρουσίαση μίας παράστασης όπερας ή θεάτρου και θα εμβαθύνουν στην ψυχολογία των ηθοποιών και τη σημασία της ικανότητας για αυτοσχεδιασμό και ευελιξία.

 

Ηλικίες: 4 έως 7 ετών – απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα

Ημερομηνίες εργαστηρίων και διαδραστικών παραστάσεων: 27, 28 Ιανουαρίου & 3, 4 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα έναρξης Σάββατα 17.00, Κυριακές 11.00

 

Σχεδιασμός προγράμματος Αργυρώ Ταμβάκου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης (Johnny O)
Σκηνογραφία, ενδυματολογία: Ομάδα Τικ Τακ Ντο

Φωτισμοί Παναγιώτης Λαμπής
Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Γιώργος Ντούσης, Αργυρώ Ταμβάκου
Πιάνο: Σπύρος Σουλαδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Λαμπής

 

 

Υποβολή συμμετοχής έως Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

 

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2023 24